Hoofdmenu
 Home
 Nieuws
 Recensies
 Dancereports
 Winnen
 Forum
 Links

Laatste nieuws
Metz on Friday in The Boathouse Rotterdam
Lucas & Steve toegevoegd aan line-up 538Jingleball
Melkweg luidt op 30 december vast het einde van het jaar in met Nederlandse editie van ‘Helemaal Mel
Armin van Buuren verkoopt binnen tien minuten Amsterdam ArenA uit
Nederlandse dj's doen het vooral in buitenland goed op Spotify
Jennie Lena verrast met akoestische EP
Stenden en NHL nog staande in de strijd om beste act Leeuwarder Hogescholen
Extrema Outdoor wordt meerdaags festival op nieuwe locatie!
Sense of Sound Arturia season promotion
Radio 10 NYE Cruise Rotterdam
Muziekale fruitmand voor Kanye West
La Blogotheque & Le Guess Who? presenteren: ‘A Take Away Show’ met Wilco
The Speed of Light #1
Le Guess Who? Festival 2016 internationaler dan ooit
Strikstof lanceert eerste collectie bowties met een twist
Pablo Discobar presents Rahaan and Red Greg
Uitgaansapp I’M IN presenteert Buy Plus: koop een kaartje ontvang een gift!
Monika Kruse & Christian Smith bundelen krachten tijdens ADE
ST8MENT presents Titan: The One Who Knocks
Kygo to perform at Rio 2016 Olympic Games

Inloggen
Username

Password

Remember me
Forgotten your password?
No account yet? Create one

Friday, 03 May 2024
Home arrow Nieuws arrow Laatste nieuws arrow Line-up Dout compleet met Four Tet, Richie Hawtin, Sigur Ros en meer an 280 andere acts
Line-up Dout compleet met Four Tet, Richie Hawtin, Sigur Ros en meer an 280 andere acts   Print 
Monday, 23 May 2016
De line-up van Dour Festival is compleet en staat als een huis met acts zoals Underworld, Floating Points, Richie Hawtin en Sigur Rós. Het grootste en meest toonaangevende muziekevenement van onze zuiderburen vindt plaats tussen 13 en 17 juli. Vorig jaar was een top editie, die in een razend tempo uitverkocht. Naast de acht oude en vertrouwde podia heeft het festival een verrassing in het petto: een negende podium, de Cubanisto Dancing. Deze nieuwe dansvloer biedt plek aan 1500 personen en is gewijd aan dj’s en producers. Nu de laatste namen bekend zijn, is het een kwestie van filteren, voorpret en aftellen. En natuurlijk vervoer regelen. Dat kan via de Douravaan, die ook dit jaar de busreis verzorgt voor Nederlandse Dour-festivalgangers.

Dance en rock your body op Dour
Waar onder anderen Four Tet, Dave Clark, Floating Points, Mr. Oizo en Richie Hawtin ’s nachts de Jupiler Dance Hall onveilig maken, doen Ben Klock, Kerri Chandler, Len Faki en Maceo Plex dat bij de Red Bull Elektropedia Balzaal. Tel daarbij op klinkende namen zoals Life of Agony, Pixies, The Prodigy, Underworld, Sigur Rós, Django Django, Band of Skulls, Mac DeMarco, The Soft Moon, King Khan en Allah-Las en deze 28e editie van Dour belooft weer een heerlijk festijn te worden.

Nieuw podium op het festival
De Cubanisto Dancing is het nieuwe negende podium van het festival en bouwt voort op het succes van Le Labo, het in 2015 ingewijde experimentele, meer intieme en avant-gardistische podium. Hier vind je nieuwe en veelbelovende DJ’s en producers: een soort mini Red Bull Elektropedia Balzaal met optredens van Fort Romeau, Leon Vynehall en Lefto. De avonden zijn verdeeld naar thema: donderdag is dat future R&B en abstracte elektronica, vrijdag ligt de focus op wereldmuziek, zaterdag viert Dour 10 jaar Forma. T en zondag staat in het teken van beatmaking en selector DJ’s.

Retour met de Douravaan
De Douravaan is de georganiseerde busreis die vanuit 16 verschillende Nederlandse steden naar Dour Festival rijdt en festivalgangers direct voor de deur afzet. Net als voorgaande jaren wordt er een aparte Douravaan camping gereserveerd pal naast het festivalterrein. De Douravaan kost slechts € 42,50 voor een retour (met uitzondering van Groningen en Zwolle). Meer info over de Douravaan is te vinden via:
www.facebook.com/douravaan

Tickets voor Dour kosten € 150,- voor vijf festivaldagen. Meer info over Dour Festival en de volledige line-up vind je op: www.dourfestival.be.


: Home :: Nieuws :: Recensies :: Dancereports :: Winnen :: Forum :: Contact :: Links :