Hoofdmenu
 Home
 Nieuws
 Recensies
 Dancereports
 Winnen
 Forum
 Links

Laatste nieuws
Metz on Friday in The Boathouse Rotterdam
Lucas & Steve toegevoegd aan line-up 538Jingleball
Melkweg luidt op 30 december vast het einde van het jaar in met Nederlandse editie van ‘Helemaal Mel
Armin van Buuren verkoopt binnen tien minuten Amsterdam ArenA uit
Nederlandse dj's doen het vooral in buitenland goed op Spotify
Jennie Lena verrast met akoestische EP
Stenden en NHL nog staande in de strijd om beste act Leeuwarder Hogescholen
Extrema Outdoor wordt meerdaags festival op nieuwe locatie!
Sense of Sound Arturia season promotion
Radio 10 NYE Cruise Rotterdam
Muziekale fruitmand voor Kanye West
La Blogotheque & Le Guess Who? presenteren: ‘A Take Away Show’ met Wilco
The Speed of Light #1
Le Guess Who? Festival 2016 internationaler dan ooit
Strikstof lanceert eerste collectie bowties met een twist
Pablo Discobar presents Rahaan and Red Greg
Uitgaansapp I’M IN presenteert Buy Plus: koop een kaartje ontvang een gift!
Monika Kruse & Christian Smith bundelen krachten tijdens ADE
ST8MENT presents Titan: The One Who Knocks
Kygo to perform at Rio 2016 Olympic Games

Inloggen
Username

Password

Remember me
Forgotten your password?
No account yet? Create one

Tuesday, 26 May 2020
Home arrow Nieuws arrow Laatste nieuws arrow Dance4life: 2 miljoen euro en duizenden dansenden scholieren
Dance4life: 2 miljoen euro en duizenden dansenden scholieren   Print 
Monday, 29 November 2004

Dance4Life 2004: in het Arnhemse Gelredome, in Zuid-Afrika en in Indonesië dansten duizenden jongeren om de aandacht te trekken voor de stille ramp: hiv en aids. In het Gelredome ging het dak eraf.

Ilco van der Linde, één van de initiatiefnemers van Dance4Life is er nog beduusd van. “Hier hadden we natuurlijk alleen maar van durven dromen. Zoveel mensen hebben zo hard gewerkt om deze actie tot een succes te maken. Al die scholieren en docenten in het land die de afgelopen maanden ludieke acties op touw hebben gezet om geld te werven voor dit goede doel. Vier ton hebben ze opgehaald! Het is zó goed om te merken dat zoveel mensen zich betrokken voelen bij het onderwerp hiv en aids en de gevolgen wereldwijd. Vooral ook als je bedenkt dat in Indonesië en Zuid-Afrika een vergelijkbaar feest plaatsvond. Tegelijkertijd! Het is zo belangrijk dat organisaties als Dance4Life zich inzetten voor het goede doel. Niet alleen om geld in te zamelen maar juist ook om het bewustzijn onder jongeren te verhogen!”


Naast de jongeren en de docenten waren de sterren van de avond: Tooske, Jeroen Nieuwenhuize, SRAH, DJ Carita la Nina & ZoëXenia, DJ’s Jamie & Spike (Di-rect), DJ Chuckie & Complex, D-Men feat. Lange Frans & Baas B., Red Zebra bodypercussie, Ali B, DJ Real el Canario, DJ Johan Gielen, Freestylers, DJ Don Diablo met 16 Down & MC Stretch, Ayke Skatedance, Dance-Fusion, Dansvooropleiding Venlo, DJ Pimptendo, Illusionary Rockaz, Introdans, Leidse Balletschool, Models at Work, Omer Fiaz, Rotterdamse Dancacademie, Scapino Ballet, Sherwin Kirindongo & Drums, Trailbiker en Patrick Smit.

Het geld dat door Dance4Life Nederland bijeen gebracht wordt, gaat naar projecten van de founding partners van Dance4Life: STOP AIDS NOW! en WPF (World Population Foundation). Het geld wordt besteed aan lokale projecten gericht op jongeren, zorg, bewustwording, training en preventie in de door hiv en aids meest getroffen werelddelen.

In totaal heeft Dance4life bijna 2 miljoen euro opgehaald die ten goede komt aan de hiv/aids projecten van STOP AIDS NOW! en WPF. Dance4Life is zeer verheugd over dit gigantische bedrag en bedankt iedereen voor zijn bijdrage en inzet.

Tijdens de speciale uitzending van Kopspijkers afgelopen zaterdag, die geheel in het teken stond van Dance4life, konden mensen een donatie doen. Kopspijkers gemist? Nog niet gedoneerd? Geen zorgen. Aanstaande maandagavond om 23:00 uur wordt Kopspijkers herhaald en zit het callcenter weer klaar om donaties te noteren.

bron: id-t.com


: Home :: Nieuws :: Recensies :: Dancereports :: Winnen :: Forum :: Contact :: Links :