Hoofdmenu
 Home
 Nieuws
 Recensies
 Dancereports
 Winnen
 Forum
 Links

Laatste nieuws
Metz on Friday in The Boathouse Rotterdam
Lucas & Steve toegevoegd aan line-up 538Jingleball
Melkweg luidt op 30 december vast het einde van het jaar in met Nederlandse editie van ‘Helemaal Mel
Armin van Buuren verkoopt binnen tien minuten Amsterdam ArenA uit
Nederlandse dj's doen het vooral in buitenland goed op Spotify
Jennie Lena verrast met akoestische EP
Stenden en NHL nog staande in de strijd om beste act Leeuwarder Hogescholen
Extrema Outdoor wordt meerdaags festival op nieuwe locatie!
Sense of Sound Arturia season promotion
Radio 10 NYE Cruise Rotterdam
Muziekale fruitmand voor Kanye West
La Blogotheque & Le Guess Who? presenteren: ‘A Take Away Show’ met Wilco
The Speed of Light #1
Le Guess Who? Festival 2016 internationaler dan ooit
Strikstof lanceert eerste collectie bowties met een twist
Pablo Discobar presents Rahaan and Red Greg
Uitgaansapp I’M IN presenteert Buy Plus: koop een kaartje ontvang een gift!
Monika Kruse & Christian Smith bundelen krachten tijdens ADE
ST8MENT presents Titan: The One Who Knocks
Kygo to perform at Rio 2016 Olympic Games

Inloggen
Username

Password

Remember me
Forgotten your password?
No account yet? Create one

Saturday, 27 April 2024
Home arrow Nieuws arrow Artists arrow Biografie DJ Zany
Biografie DJ Zany   Print 
Thursday, 30 October 2008
De onder de rook van lichtstad Eindhoven wonende Raoul van Grinsven, aka DJ Zany, wordt ook wel “de veteraan van de Dance scène” genoemd. Na tien jaar in platenzaak Freaky Records te hebben gewerkt, besloot deze talentvolle dj / producer full-time voor zijn eigen muzikale carrière te kiezen. Al gauw scoorde hij onder diverse aliassen dikke top 10 hits. Inmiddels is de beste man alweer tien jaar bezig als dj / producer in de hardere stijlen van muziek en drilt hij elk weekend de wereldwijde dansvloeren.

Officieel begon het allemaal toen de voormalige kok door zijn oudere broer werd geïnfecteerd met het dance-virus en begin jaren 90 in de Eindhovense platenzaak Freaky Records gaat werken. Als hij zijn eerste schreden op het pad van het produceren zet - onder de noemer Shadowlands Terrorists - probeert hij zich qua sound al te onderscheiden. Rond deze periode was hij regelmatig te vinden in lokale clubs als Carte Blanche, Carmen en op grote evenementen van Shadowlands. Als lid van het Shadowlands-team trad vervolgens met de live-act ‘Shadowlands Terrorists’, als onder zijn eigen naam op in binnen- en buitenland. De populariteit van hardcore werd rond de millenniumwisseling minder en hardstyle stroming werd groter. De in muzikaal breed georiënteerde Zany besluit zich op de opkomende hardstyle te storten en bereikt hiermee een groot succes.

Vernieuwing en vooruitgang zijn twee sleutelwoorden in Zany’s loopbaan. Zany produceert inmiddels al vele jaren onder verschillende pseudoniemen voor het label Fusion, waar hij o.a. een reeks EP’s en remixen plus een mix-album ‘New Generation Bass’ heeft gereleased.

Naast zijn eigen producties, produceert Zany ook met vele andere bekende producers samen. Zo is hij bijvoorbeeld een van de producers van de Donkey Rollers. Samen met Walt van het wereldbekende hardstyle duo Showtek produceert Zany onder de naam Southstylers, een mix van Hardstyle met invloeden uit de Techno. Ook met de iconen Pavo en The Prophet heeft de Brabander in de studio gezeten.

Zany is ook verantwoordelijk voor diverse anthems, van onder andere Qlimax 2005: Zany “Science & Religion”, Decibel 2006: Southstylers “ Decibel Anthem 2006” en In Qontrol 2008: Donkey Rollers “Last City on Earth”. Alle anthems waren grote successen en hebben veel cd compilaties gevuld.

Zany is een multitalent en kan landen als Italië, Zwitserland, Spanje, Duitsland, Kreta, België, Amerika, Engeland, Curacao en Frankrijk op zijn uitgebreide CV benoemen. Daarnaast is hij vrijwel altijd te vinden op de toonaangevend evenementen zoals: Energy, Defqon.1, Decibel, In Qontrol, Goliath, Qlubtempo, X-Qlusive, Qlimax en Hardbass. In 2007 was hij dé host van het succesvolle concept X-Qlusive, waarbij er altijd één artiest de avond mag onder zijn naam mag hosten. De Heinken Music Hall was hierbij al weken van te voren uitverkocht. Door dit succes was hij de tevens eerste artiest die een tweede X-Clusive mocht hosten bij onze onderburen in België.

Zaterdag 1 november a.s. staat hij als een van de drie sterren op het evenement Thrillogy, waar hij tevens zijn eerste album “The Fusion of Sound” zal releasen.

www.djzany.nl


: Home :: Nieuws :: Recensies :: Dancereports :: Winnen :: Forum :: Contact :: Links :