Hoofdmenu
 Home
 Nieuws
 Recensies
 Dancereports
 Winnen
 Forum
 Links

Laatste nieuws
Metz on Friday in The Boathouse Rotterdam
Lucas & Steve toegevoegd aan line-up 538Jingleball
Melkweg luidt op 30 december vast het einde van het jaar in met Nederlandse editie van ‘Helemaal Mel
Armin van Buuren verkoopt binnen tien minuten Amsterdam ArenA uit
Nederlandse dj's doen het vooral in buitenland goed op Spotify
Jennie Lena verrast met akoestische EP
Stenden en NHL nog staande in de strijd om beste act Leeuwarder Hogescholen
Extrema Outdoor wordt meerdaags festival op nieuwe locatie!
Sense of Sound Arturia season promotion
Radio 10 NYE Cruise Rotterdam
Muziekale fruitmand voor Kanye West
La Blogotheque & Le Guess Who? presenteren: ‘A Take Away Show’ met Wilco
The Speed of Light #1
Le Guess Who? Festival 2016 internationaler dan ooit
Strikstof lanceert eerste collectie bowties met een twist
Pablo Discobar presents Rahaan and Red Greg
Uitgaansapp I’M IN presenteert Buy Plus: koop een kaartje ontvang een gift!
Monika Kruse & Christian Smith bundelen krachten tijdens ADE
ST8MENT presents Titan: The One Who Knocks
Kygo to perform at Rio 2016 Olympic Games

Inloggen
Username

Password

Remember me
Forgotten your password?
No account yet? Create one

Thursday, 18 April 2024
Home arrow Nieuws arrow Artists arrow Biography 2000 And One
Biography 2000 And One   Print 
Tuesday, 19 January 2010
Sinds de late jaren tachtig bevindt Dylan Hermelijn alias 2000 And One zich al in de voorhoede van de Nederlandse techno. Met zijn muzikale visie en zijn do-it-yourself mentaliteit heeft hij een klein imperium opgebouwd, inclusief een paar van de meest toonaangevende techno-en houselabels in Nederland.

Hermelijn raakte als één van de eersten in ons land besmet met het housevirus. In 1989 en zeventien jaren jong bracht hij onder zijn alias 2000 And One zijn eerste plaat uit. Binnen de kortste keren oogstte hij internationaal succes, als producer én als live-act. In 1993 richtte hij samen met Sandy Hüner ‘100 % Pure Records’ op. Het label diende als springplank voor een hele generatie Amsterdamse technoproducers, waaronder Orlando Voorn en Steve Rachmad.

Eind jaren negentig werd ‘100 % Pure’ opgeheven en zocht Hermelijn zijn heil buiten de muziekindustrie. Maar na een paar jaar begon het housevirus in hem zich weer te roeren.
Geïnspireerd door nieuwe artiesten en geluiden besloot hij ‘100 % Pure’ opnieuw te lanceren. Niet alleen om zijn eigen muzikale loopbaan weer op de rails te krijgen, maar ook om Amsterdam weer op de kaart te zetten als techno/house stad.

Zo gezegd, zo gedaan. Zijn epische klapper ‘Adonai Elohim’ (2005) werd door menig toonaangevende techno dj grijsgedraaid. Daarna waren ‘Tropical Melons’ (2006) en Microfunk's ‘Pecan’ (2006) dé krakers van het festivalseizoen. De lijst gaat nog even door, met als kroon op zijn discografie het illustere ‘Heritage’. Dit krachtige eerbetoon aan de tijdloosheid van housemuziek is door velen getipt als één van de beste dance albums van 2009.

Naast het opbouwen van zijn eigen carrière heeft 2000 And One ook een platform gecreëerd voor de Nieuwe School van Amsterdamse producers. Het is hem namelijk vooral te doen om het bouwen van een kader, waarbinnen artiesten als een collectief kunnen groeien. Mede dankzij labels als 100 % Pure, Remote Area, Area Remote, Intacto, Bangbang en Bitten kunnen artiesten als Polder, Julien Chaptal, Boris Werner, Bart Skils en Anton Pieete de wereld veroveren met hun eigengereide mengsel van house en techno.

Voor zichzelf zoekt 2000 And One steeds nieuwe uitdagingen. Zijn laatste wapenfeit is een mix compilatie voor het gerenommeerde techno festival VOLTT. In deze meeslepende dj-mix passeren veel van Dylan's eigen labeliconen de revue, naast een aantal andere favorieten.
VOLTTCD002 is het zoveelste bewijs dat 2000 And One na twintig jaar nog altijd op kop loopt in de hedendaagse dansmuziek.

Foto: 2000 And One


: Home :: Nieuws :: Recensies :: Dancereports :: Winnen :: Forum :: Contact :: Links :