Hoofdmenu
 Home
 Nieuws
 Recensies
 Dancereports
 Winnen
 Forum
 Links

Laatste nieuws
Metz on Friday in The Boathouse Rotterdam
Lucas & Steve toegevoegd aan line-up 538Jingleball
Melkweg luidt op 30 december vast het einde van het jaar in met Nederlandse editie van ‘Helemaal Mel
Armin van Buuren verkoopt binnen tien minuten Amsterdam ArenA uit
Nederlandse dj's doen het vooral in buitenland goed op Spotify
Jennie Lena verrast met akoestische EP
Stenden en NHL nog staande in de strijd om beste act Leeuwarder Hogescholen
Extrema Outdoor wordt meerdaags festival op nieuwe locatie!
Sense of Sound Arturia season promotion
Radio 10 NYE Cruise Rotterdam
Muziekale fruitmand voor Kanye West
La Blogotheque & Le Guess Who? presenteren: ‘A Take Away Show’ met Wilco
The Speed of Light #1
Le Guess Who? Festival 2016 internationaler dan ooit
Strikstof lanceert eerste collectie bowties met een twist
Pablo Discobar presents Rahaan and Red Greg
Uitgaansapp I’M IN presenteert Buy Plus: koop een kaartje ontvang een gift!
Monika Kruse & Christian Smith bundelen krachten tijdens ADE
ST8MENT presents Titan: The One Who Knocks
Kygo to perform at Rio 2016 Olympic Games

Inloggen
Username

Password

Remember me
Forgotten your password?
No account yet? Create one

Thursday, 25 April 2024
Home arrow Nieuws arrow Interviews arrow Interview met DJ Roog (Hardsoul) over zijn nieuwe clubconcept: House Republica
Interview met DJ Roog (Hardsoul) over zijn nieuwe clubconcept: House Republica   Print 
Thursday, 05 March 2009
Op zaterdag 7 maart aanstaande gaat Roogs nieuwe clubconcept genaamd House Republica van start in Club Panama, Amsterdam. Prima aanleiding om hem eens aan de tand te voelen hierover.

1. Je liep al een behoorlijk lange tijd rond met de gedachte jouw eigen clubavond in Amsterdam neer te zetten. Wat gaf de doorslag er juist nu op in te spelen terwijl veel party organisaties, veelal noodgedwongen, hebben besloten te stoppen met een aantal producties.

“Het is lang een wens geweest om weer een eigen avond in Amsterdam te hebben. Aangezien ik nogal kritisch ben, kon ik helaas geen club verzinnen waar ik dat dan zou willen doen. Toen bekend werd dat Panama ging investeren in een nieuw geluidssysteem (van mijn favoriete merk Function One), en Erick aangaf dat hij zijn maandelijkse Addicted avond 2 maandelijks wilde gaan doen, hoefde ik niet lang na te denken. Een nieuwe club avond genaamd House Republica was geboren.”


2. Wat onderscheid House Republica van andere feestconcepten waar je draait?

“Vaak hebben mensen een bepaald verwachtingspatroon en wordt je geacht in 1 a 1,5 uur de tent op zijn kop te komen zetten. Begrijp me niet verkeerd dat is ontzettend leuk om te doen maar mijn muziek interesse is breder dan dat.
Graag wil ik die kant wat meer belichten en mijn grenzen naar links en rechts wat meer oprekken. Met mijn eigen avond kan ik juist die platen (van deep house tot house met techno invloeden) ten gehore brengen die niet helemaal in mijn ‘normale’ sets passen.Maar die juist zeer de moeite waard zijn om een goed feestje mee te bouwen.

Daarnaast wil ik graag de Ibiza vibe overbrengen; (denk aan de Pacha) een omgeving creëren waar jong en oud (60+ is helmaal niet vreemd) gezamenlijk een feestje maken. Ik hoop dan ook de komende edities de leuke mix van mensen (veel van mijn oude aanhang die niet zoveel meer op stap gaan tezamen met de leuke mensen van de ‘nieuwe generatie’) die we tijdens de vuurdoop op 3 januari hadden terug te zien.”


3. Op zaterdag 7 maart aanstaande is de officiële eerste editie van House Republica. Waarom moeten mensen deze datum reserveren in hun agenda?

“Voor deze editie heb ik mijn goede vriend dj Pippi uitgenodigd. Deze Italiaan woont al vele jaren op Ibiza, en kan met recht een van de Ibiza legendes en vormgevers van de zogenaamde Balearic sound genoemd worden; hij draait al vanaf de jaren 80 voorde Pacha. Het mooie van hem vind ik dat je de liefde voor muziek in zijn sets terug hoort. Een heel inspirerende man, die je zeker moet komen beluisteren en bekijken...”


4. Het komend jaar kunnen we om de maand gaan genieten van 5 edities in Panama. Zijn er ook al plannen voor de toekomst van House Republica?

“Nog geen concrete plannen maar wensen en ideeën in overvloed. Denk aan strand en festivals. Maar eerst ligt onze focus volledig op ons clubconcept in Panama!!!”

Via de website www.houserepublica.com zijn kaarten verkrijgbaar. Daarnaast zijn er verschillende winacties uitgezet via de reguliere mediakanalen en worden er nog tot en met zaterdagavond kaarten weggegeven via Radio Decibel.


: Home :: Nieuws :: Recensies :: Dancereports :: Winnen :: Forum :: Contact :: Links :